សំណុំបែបបទវីសាអេឡិចត្រូនិច ទម្រង់: DS-5501 (ការកែសម្រួល DV-2021)

ផ្នែកទី 1 - ព័ត៌មានចូល

ឈ្មោះ
ភេទ
 
 
កាលបរិច្ឆេទកំណើត
ទីក្រុងដែលជាកន្លែងដែលអ្នកកើត

បញ្ចូលទីក្រុងកំណើតតែប៉ុណ្ណោះ។ កុំបញ្ចូលស្រុក / ខេត្ត / រដ្ឋ។

ទីក្រុងកំណើត

ប្រទេសដែលជាកន្លែងដែលអ្នកកើត
ប្រទេសដែលមានសិទ្ធិទទួលបានកម្មវិធី DV
ប្រទេសដែលអ្នកទទួលបានសិទ្ធិជាទូទៅនឹងមានលក្ខណៈដូចប្រទេសកំណើតរបស់អ្នកដែរ។ ប្រទេសដែលអ្នកទទួលបានសិទ្ធិមិនទាក់ទងនឹងកន្លែងដែលអ្នករស់នៅ។ ប្រសិនបើអ្នកកើតនៅក្នុងប្រទេសដែលមិនមានសិទ្ធិទទួលបានកម្មវិធី DV សូមចូលទៅការពន្យល់អំពីប្រទេសដែលអាចទទួលបានដើម្បីពិនិត្យមើលថាតើមានជម្រើសមួយផ្សេងទៀតដែលមាននៅក្នុងករណីរបស់អ្នកឬទេ។
តើអ្នកអះអាងថាមានលក្ខណៈសមស្របតាមប្រទេសដែលអ្នកបានកើតមកដែរឬទេ?
បើមិនមានទេអ្នកត្រូវតែបញ្ចូលប្រទេសដែលអ្នកកំពុងទាមទារសិទ្ធិ
7. លិខិតឆ្លងដែន
ដើម្បីដាក់ពាក្យសុំការចូលពាក្យសុំទិដ្ឋាការផ្សងសំណាងបច្ចុប្បន្នអ្នកត្រូវតែមានលិខិតឆ្លងដែនដែលមិនមានសុពលភាពពីប្រទេសរបស់អ្នកលើកលែងតែមានការលើកលែង (សូមមើលខាងក្រោម) ។ សូមឆ្លើយ A ឬ B ។

ក) ព័ត៌មានលិខិតឆ្លងដែន

ឈ្មោះនៅលើលិខិតឆ្លងដែន៖

លេខ​លិខិតឆ្លងដែន

កាលបរិច្ឆេទផុតកំណត់លិខិតឆ្លងដែន៖
ប្រទេស / អាជ្ញាធរនៃការចេញប្រាក់

ខ) ការលើកលែងលិខិតឆ្លងដែន

ខ្ញុំយល់ថាប្រសិនបើវាត្រូវបានគេកំណត់នៅពេលក្រោយខ្ញុំមិនត្រូវបានលើកលែងពីតម្រូវការលិខិតឆ្លងដែនខ្ញុំអាចនឹងត្រូវបានដកហូតពីកម្មវិធីទិដ្ឋាការចម្រុះ។
8. រូបថតចូល

រូបថតត្រូវតែដាក់ជូននៅពេលចូល eDV ។ រូបថតដែលមិនអនុលោមតាមលក្ខណៈជាក់លាក់ទាំងអស់ប៉ុន្តែមិនកំណត់ត្រឹមតែរូបថតភាពសមាសភាពនៃរូបថតនិងផ្ទៃខាងក្រោយមិនអាចទទួលយកគឺជាមូលដ្ឋានសម្រាប់ការដកសិទ្ធិចូលរួមលេងឆ្នោត។ ការរៀបចំរូបភាពដែលផ្លាស់ប្តូរលក្ខណៈផ្ទៃមុខគឺជាមូលដ្ឋានសម្រាប់ការដកសិទ្ធិលេងឆ្នោត។ មើលឧទាហរណ៍នៅទំព័ររូបភាពឧទាហរណ៍។

សូមមើលការណែនាំសម្រាប់កម្មវិធីទិដ្ឋាការអន្តោប្រវេសន៍សម្រាប់ជនភៀសខ្លួនឆ្នាំ 2020 (DV-2020) សម្រាប់លក្ខណៈបច្ចេកទេសនិងការកំណត់សមាសភាពសម្រាប់រូបភាពឌីជីថល។

អ្នកនឹងប្រើវិធីសាស្ត្រមួយក្នុងចំណោមវិធីខាងក្រោមដើម្បីបញ្ចូលរូបភាពទៅ eDV:

  • យករូបភាពឌីជីថលថ្មី,
  • ប្រើម៉ាស៊ីនស្កេនឌីជីថលដើម្បីស្កេនរូបថតដែលបានបញ្ជូន។

ភ្ជាប់ទៅទំព័ររូបភាពណែនាំ / រូបថតឧទាហរណ៍ទំព័រ

ការចុចប៊ូតុង 'ជ្រើសរើសរូបថតថ្មី' នឹងអនុញ្ញាតឱ្យអ្នកស្វែងរកនិងជ្រើសរើសឯកសារដែលទុករូបថត។ នៅពេលដែលបានជ្រើស, ឈ្មោះឯកសារនិងរូបថតនឹងបង្ហាញ។ ប្រសិនបើរូបថតមិនត្រឹមត្រូវសូមចុចលើ 'ជ្រើសរើសរូបថតថ្មី' ដើម្បីជ្រើសរើសឯកសារថ្មី។

ជ្រើសរើសរូបថតថ្មី
អាសយដ្ឋានអ៊ីម៉ែល
ប្រទេសដែលអ្នករស់នៅសព្វថ្ងៃនេះ
លេខទូរស័ព្ទ
អាសយដ្ឋានអ៊ីម៉ែល
(ចំណាំ: អាសយដ្ឋានអ៊ីមែលនេះនឹងត្រូវបានប្រើដើម្បីផ្តល់ឱ្យអ្នកនូវព័ត៌មានបន្ថែមប្រសិនបើអ្នកត្រូវបានជ្រើសរើស។)
13. តើកំរិតអប់រំខ្ពស់បំផុតរបស់អ្នកសព្វថ្ងៃនៅកំរិតណា?
អ្នកត្រូវតែមានសញ្ញាប័ត្រវិទ្យាល័យអប្បរមាដែលឆ្លុះបញ្ចាំងពីការបញ្ចប់ការសិក្សាពេញម៉ោង (សាលាបង្រៀនវិជ្ជាជីវៈឬសញ្ញាប័ត្រស្មើគ្នាមិនអាចទទួលយកបាន) ឬត្រូវមានជំនាញវិជ្ជាជីវៈនៅក្នុងការកាន់កាប់មុខវិជ្ជាដែលតម្រូវឱ្យមានការហ្វឹកហាត់យ៉ាងហោចណាស់ពីរឆ្នាំឬបទពិសោធន៍ដើម្បីមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់ ( ទស្សនា http://www.onetonline.org/ ដើម្បីមើលថាតើការកាន់កាប់របស់អ្នកមានលក្ខណៈសម្បត្តិគ្រប់គ្រាន់) សម្រាប់ទិដ្ឋាការផ្សងព្រេង។
តើស្ថានភាពអាពាហ៍ពិពាហ៍បច្ចុប្បន្នរបស់អ្នកគឺជាអ្វី?
ការចែកផ្លូវគ្នាតាមផ្លូវច្បាប់គឺជាការរៀបចំមួយនៅពេលគូស្វាមីភរិយាមួយគូនៅតែរៀបការប៉ុន្តែរស់នៅដាច់ដោយឡែកបន្ទាប់ពីមានការបញ្ជារបស់តុលាការ។ ប្រសិនបើអ្នកនិងស្វាមីភរិយារបស់អ្នកត្រូវចែកផ្លូវគ្នាជាផ្លូវការប្តីឬប្រពន្ធរបស់អ្នកនឹងមិនអាចមានលទ្ធភាពធ្វើអន្តោប្រវេសន៍ជាមួយអ្នកតាមរយៈកម្មវិធីទិដ្ឋាការ Diversity Visa ។ អ្នកនឹងមិនត្រូវបានពិន័យទេប្រសិនបើអ្នកជ្រើសបញ្ចូលឈ្មោះប្តីឬប្រពន្ធដែលអ្នកត្រូវបានបំបែកដោយស្របច្បាប់។
ប្រសិនបើអ្នកមិនត្រូវបានចែកផ្លូវគ្នាដោយស្របច្បាប់ដោយមានការបញ្ជាតុលាការនោះអ្នកត្រូវតែបញ្ចូលប្តីប្រពន្ធរបស់អ្នកទោះបីជាអ្នកមានគម្រោងលែងលះគ្នាមុនពេលអ្នកដាក់ពាក្យសុំទិដ្ឋាការផ្សងសំណាង។ ការបរាជ័យក្នុងការចុះបញ្ជីប្តីឬប្រពន្ធរបស់អ្នកដែលមានសិទ្ធិទទួលគឺជាមូលហេតុនៃការដកសិទ្ធិ។
ប្រសិនបើប្តីឬប្រពន្ធរបស់អ្នកជាពលរដ្ឋអាមេរិកឬអ្នកស្នាក់នៅអចិន្រ្តៃយ៍ស្របច្បាប់សូមកុំចុះបញ្ជីអ្នកនៅក្នុងសំបុត្ររបស់អ្នក។
15. ចំនួនកូន
កូនរាប់បញ្ចូលទាំង កូនបង្កើត កូនចិញ្ចឹមស្របច្បាប់និងកូនចុង ដែលមិនទាន់រៀបការនិងអាយុក្រោម 21 ឆ្នាំនៅកាលបរិច្ឆេទដែលអ្នកដាក់ពាក្យចូល។ អ្នកត្រូវតែរួមបញ្ចូលកូនដែលមានសិទ្ធិគ្រប់បែបយ៉ាងទោះបីជាពួកគេមិនរស់នៅជាមួយអ្នកឬប្រសិនបើពួកគេមិនមានបំណងដាក់ពាក្យសុំទិដ្ឋាការផ្សងព្រេងដែលជានិស្សន្ទវត្ថុរបស់អ្នកក៏ដោយ។ ការខកខានមិនបានចុះបញ្ជីកុមារដែលមានសិទ្ធិគ្រប់គ្រាន់គឺជាមូលដ្ឋានសម្រាប់ការដកសិទ្ធិ។ ប្រសិនបើកូនរបស់អ្នកជាពលរដ្ឋអាមេរិកឬអ្នករស់នៅអចិន្រ្តៃយ៍ស្របច្បាប់សូមកុំចុះបញ្ជីអ្នកនៅក្នុងសំបុត្ររបស់អ្នក។